Szolgáltatások

Webmester szolgáltatásaim leírása

Az internet akár magyar szintem is napi több 1000 weblappal bővülhet, melyek többsége hobbi célokat szolgál. Egy céges oldalt, egy hivatalos weboldalt, egy látogatók által profitot termelő weblapot azonban jó kezekre kell bízni. A minőségi, átgondolt tartalom(!) mellett a webmesternek is lehet szerepe egy weblap sikere mögött. A weboldal készítésén kívül széleskörűbb rálátás és tapasztalat szükséges, hogy weblapunk megtalálják a célszemélyek, megfelelő információt és élményt nyújtsunk vele.

Weboldal készítés

Egy weboldalhoz 3 dolog szükséges

  1. Egy internetes cím (domain) amin el lehet érni. Ez lehet valami.hu, valami.com, stb... végződésű is. Ez az ön tulajdonába fog kerülni bejegyzés után és természetesen csak olyat választhatunk amit még nem regisztrált be valaki más előttünk.
  2. Maga a weboldal ami file-ok, programkódok, képek összessége.
  3. Egy webtárhely ahova fel kell tölteni az oldalt.

Mindhárom dolognak jó minőségűnek kell lennie ahhoz, hogy a legkönnyebben sikeressé lehessen tenni a weboldalt. Az internetes címet érdemes jól megválasztani, a webszervernek korszerűnek, gyorsnak, stabilnak kell lennie.

Ha érdeklik a fentiekkel kapcsolatos részletek vagy felmerülő kérdése van olvassa tovább...

Az internetes cím másnéven DOMAIN

A domain névnek érdemes rövidnek lennie, megjegyezhetőnek és jó ha tartalmaz 1-2 kulcsszót a weboldal tartalmának megfelelően. Én leginkább a .hu, .com neveket ajánlom. A legjobb domainek már elkeltek, de érdemes időt szánni a választásra, mert a jó domain név aranyat ér! Sokkal könnyebb a népszerűsítés ha jó az internetes címünk! Magyar domain nevek foglaltságát a http://www.domain.hu/domain/szabad-e/ címen lehet ellenőrizni, a külfödi .com domaint pedig a http://www.domain.com/ címen. Weboldal megrendelés esetén egy jó domain név kiválasztásában adok tanácsod ha kéri.

A webtárhely

A tárhely gyakorlatilag egy éjjel-nappal bekapcsolt számítógép ahova fel van töltve a weboldal. Rengeteg szolgáltató és különböző tárhely csomag létezik, ilyen paraméterekkel mint gigabyte-ok, php verziók, adatbázisok... Ha kéri én segítek olyat választani amilyenre az új weblapnak szüksége lesz. Lehet a drágább csomagok jobb paraméterekkel rendelkeznek de felesleges olyat bérelni. A weblap minőségének, a várható látogatók számának függvényében kell választani. Egy webtárhelyen több weboldal is elhelyezhető!

Ha nincs webtárhelye ügyfélelégedettségi alapon a webdigital.hu (domain név bejegyzés + webtárhely ügyintézés) szolgáltatót ajánlom. Ha ezt választja kérdezzen engem, hogy melyik csomag kell az ön weboldalának.

A jó minőségű weblap

Legelső a tartalom! A tartalmat át kell gondolni és azt webes formába kell önteni. Ha szükséges folyamatosan kisebb-nagyobb változásokat is érdemes eszközölni. Arra kell törekedni, hogy a látogatók megtalálják azt amit keresnek és ne keresgéljenek tovább. Ha olyan a téma látogassanak vissza weboldalunkra. A második egy szakértő által készített programkód. A weblapok tömeggyártására alkalmas programok univerzálisak vagy specifikusak, többnyire azért vannak hogy már számítógépes felhasználói ismeretekkel is lehessen weboldalt készíteni, de az ezekkel készíthető oldalak sokszor messze állnak a jó weblaptól! Attól nincs jobb ha a programozó maga készíti el a kódot és csak azt tartalmazza aminek a mi weboldalunknak szüksége van. Ez több időbe telik, de hozzáértők ezzel a módszerrel prémium minőséget tudnak készítenii. A kód korszerű lesz, nincsenek felfedezett- és kihasznált biztonsági hibák, a kialakításnak csak a képzelet- és nem a sablon szab határt.

Weboldal népszerűsítés

Sokan nem tudják, hogy egy új weboldalra a látogatók nem fognak maguktól érkezni, azért tenni kell! A népszerűsítésnek több eszköze létezik. Az online látogatottság növelés során leginkább arra kell gondolni, hogy a google-ba előre hozzuk az oldalunk bizonyos keresésekre vagy fizetünk azért, hogy az oldalunk elérhetősége megjelenjen más oldalakon, stb... A látogatók többsége a google keresőből fog érkezni ezért érdemes azzal foglalkozni, hogy bizonyos kulcsszavakra a találati lista elején szerepeljen a weboldalunk. A google találati listája nem fizetős, nem lehet a pozíciót megvenni(!), a találati sorrendet viszont lehet befolyásolni. Az ebbe fektetett munka és idő főleg a hasonló témával foglalkozó weblapok számának(!) és minőségének a függvénye. Létezik olyan, hogy kevés munkával már megtalálnak minket az interneten de elképzelhető, hogy ezzel folyamatosan érdemes foglalkozni. Miután elkészült a weblap és már elérhető az interneten, a látogatók szerzése egy folyamat és nem azonnali! A google-ból 1-3 hónap után láthatóan kezdenek érkezni a látogatók, weboldalunk folyamatosan jön előbbre a keresésekben. A látogatottság növelés minden esetben részletes látogatottsági statisztikával együtt készül így ön is figyelemmel tudja kísérni a változásokat és az eredményességet.

Az online látogatottságnövelés 3 leggyakoribb módszere

Ezeket párhuzamosan is érdemes végezni, a Google adwords pedig különösen hasznos lehet olyan weboldalaknak amik nemrég indultak és a látogatók által profitot termelnek.

Weboldal elemzés, javítás, fejlesztés

Ha már van weboldala de kevés a látogató vagy nincsenek megrendelők, kérhet tőlem szakmai vizsgálatot és javítást is (ha valamilyen cms-ben készült akkor nem minden esetben tudom kijavítani). Megvizsgálom, hogy milyen minőségű a honlap, milyenek a hasonló témával foglalkozó weboldalak, mik szerepelnek különböző keresésekkor a találati listában. Felmérem a legfontosabb dolgokat amiken javítani lehetne és javaslatot teszek a gyengeségek kijavítására. Gyakran előfordul, hogy a weboldal elavult, szerkezetileg nem jó, tartalmilag nem átgondolt, hiányos vagy kevésbé hozzáértő weboldal készítő készítette.

Webes programozás

Webes programnyelveken vállalok weboldal bővítést, egyedi alkalmazások készítését, adatbázisok tervezését és kezelését. HTML, CSS, PHP, MySQL, Javascript és Ajax kódok használatával. Ezekkel többnyire mindent meg lehet valósítani az interneten. Ha van olyan alkalmazás amit más weboldalon látott vagy egyedi ötlete van, keressen bátran ajánlatért az ingyen van :).

2016 - http://netvarazs.hu